"NADžena" versus muži

Když jsem před časem napsal články o "chlapožroutkách" myslel jsem si, že to je ten nejhorší typ žen, který jakýkoliv chlap může potkat. To byla  chyba! Existuje totiž ještě daleko víc nepochopitelnější typ ženy. Ve srovnání s "NADženou" je "chlapožroutka" nevinné stvoření. Jde o typ bytosti, u které poměrně rychle zjistíte, že nedokážete pochopit smysl její existence na tohle světě. Osobně nemám nic proti ženským ambicím. Ale když je něčeho víc, než je snesitelné...

Předně je důležitý popis takové ženy. Celkem snadno ji poznáte už na první kontakt. Je jedno, jestli se seznámíte v práci nebo ve společnosti. Hned Vám bude jasné, že jde o skutečně úplně odlišnou ženu, která by nejraději i jako titul měla před slovem "žena" předponu „NAD". Sama o sobě ráda říká asi tohle :„To-já-natrhnu-všem-chlapům-zadek kdy si zamanu!"

Zpravidla (stále) mladá, vícenásobně vysokoškolsky vzdělaná, trvale svobodná - maximálně s několika dny trvající známostí, sebevědomá, stále studující nové a nové směry vědy, techniky. Politicky přinejmenším zběhlá, fotbalu a hokeji rozumící, hrající golf a kulečník, řídící automobil či motocykl, vlastnící pilotní průkaz nebo se právě o něj snažící... K vánocům si kupuje adrenalinové zážitky a tvrdí s oblibou, že pro ni nejhezčí dárek ( který by ráda dostala ), by bylo profesionální vrtací kladivo. Zkrátka je to žena, která všemu v tom „primitivním mužském světě" rozumí a dokáže, že ví a umí víc než nějaký muž. Muž je podle ní mamut deset minut před vyhynutím.

Při bližším zkoumání byste se dozvěděli, že jí otec vychovával jako chlapce, když se jej fyzicky nedočkal. A tady začíná její životní trauma, které ona vidí jako poslání. Dokázat, že my chlapi jsme jen COSI, co ona k životu nepotřebuje a s přehledem to dává najevo. Když s Vámi pojede na kole, nebo vyrazíte na lyžích, bude vždycky v cíli dřív a bude se vítězoslavně šklebit, že jste nějací pomalí, zadýchaní, že asi stárnete a tloustnete, když na ní nemáte. Některé muže to z prvu uvádí do stavu jelena v říji šílícího a jsou ochotni vypustit duši, jen aby nevypadali jako bábovky. Po čase ale zjistí, že tohle „ponižování" je vlastně jen "energetickým pohonem" pro takovou ženu, která sama v hloubi duše tohle všechno soupeření nenávidí. Namísto toho všeho by se nejraději zahrabala do romantické knihy, lehla si na sluníčko nebo dělala nějakou jinou pro ostatní ženy běžnou činnost. Jenže to ona neumí. Ale raději nahlas hartusí, že jsou to slepice, co se nechají každým chlapem unést jen se na ně usměje, zatím co ona chlapa zapotřebí nemá a nikdy mít nebude. Možná z jednoho prostého důvodu. Když si odmyslíte její případně pohledné tělo zjistíte, je to vlastně je jen takový „nešťastný chlap".

Jistě - existují i jí podobní muži. Chvástají se tím, jak jsou dobří, co dovedou a co znají. Určitě je znáte a víte, jak se k nim jejich kolegové a kamarádi ( pokud nějaké mají ) chovají. Co legrácek se jim nadělá a jak se o nich mluví. Ale jsou to chlapi a tak je ostatní muži tolerují a občas i dokáží s nimi spolupracovat.

Ostatní ženy se k "NADženám" chovají jako ke svým idolům, opěvují a oslavují je... dokud jsou tomu přítomny. V jejich nepřítomnosti se ale také stávají terčem posměchu a pomluv... 

Ovšem s "NADženou" je lepší si nic nezačínat. A to ani - pokud to jde - pracovně. Chlapi se chlapům v zásadě nemstí za to, že si z nich udělali legraci. Ovšem "NADžena" tohle nikdy nepřekousne. Můžete si být na 200% jistí, že se Vám to 100x vrátí. Můžete pak jakkoliv litovat svého jednání ale nebudete mít šanci jej ani vysvětlit. Můžete se jen modlit, aby se v kariéře nedostala nad Vás, protože pak Vám nepomůže ani to, že se schováte na pánském WC. Taková žena totiž do oné místnosti klidně vstoupí, zostudí všechny přítomné a z vašeho slovního lynčování udělá nezapomenutelnou historku pro všechny ženy ve vašem okolí.

Zkrátka - takové "NADženě" se vyhýbejte jako čert kříži, pokud nejste sebevrah a nemáte pře sebou poslední dva dny svého života.

I většina „chlapožroutek" se nakonec z toho "vybouří". Jsou ale typy, zůstávající až do své  smrti tím, čím se cítí - nepřekonatelnou NADženou. Jediné štěstí pro muže bylo snad v tom, že často NADženy žily jako bezdětné. Že neměly ve svých dětech pokračovatele jejich životního stylu. I tohle ale dnešní doba změnila. Tak nezbývá než doufat, že si s tímhle - jakožto nepotřebným druhem - matka příroda nějak poradí...  

Autor: Aleš Baloun | úterý 2.6.2009 7:01 | karma článku: 16,17 | přečteno: 1907x